Известие

Collapse
No announcement yet.

Отчитане на разхода на гориво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отчитане на разхода на гориво

Помня, че като карах 156 преди нямаше никъде отчитане на моментния разход на горивото, за кола от такъв тип и тези екстри това ми беше голямо неудобство (Даже смотаните Шкоди и Ренота от 95-а го имаха това). Та идеята ми е възможно ли е да се монтира нещо, което да отчита разхода?

П.С. Говоря за тези модели преди 2002

Съмнявам се да може, това трябва да е опция към ЕКУ-то т.е. ЕКУ дава тази информация.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Ами не знам дали изброените от теб ги имат, ама Пасат 2002 1,9TDI 4x4 ги няма, па ако кажеш че е смотан...., а дали ти е отворена някоя от вратите или багажника ги показва само по един и същи начин, тоест трябва да гадаеш
      Last edited by fred; d.m.y г., 21:47.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
        Помня, че като карах 156 преди нямаше никъде отчитане на моментния разход на горивото, за кола от такъв тип и тези екстри това ми беше голямо неудобство (Даже смотаните Шкоди и Ренота от 95-а го имаха това). Та идеята ми е възможно ли е да се монтира нещо, което да отчита разхода?

П.С. Говоря за тези модели преди 2002
        Бате колко и да харчи дреме ти няма да е 18 се пак
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
          Бате колко и да харчи дреме ти няма да е 18 се пак
          хаха... е това е най-точния отговор !

Comment

И все пак си е хубао да знаеш какво става на момента. Така може да регулираш начина си на каране и като разбереш кой стил на шофиране е най-икономичен и само него да поддържаш.

Comment

http://infoboardbg.com/products.html
              гледам че точно за нашите коли е в процес на разработка, но може да хвърляш по 1 око се някога ше излезе и такава версия
              147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
              Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
              156 2.4 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
                гледам че точно за нашите коли е в процес на разработка, но може да хвърляш по 1 око се някога ше излезе и такава версия
                Infoboard OBD2 (Автомобили съвместими със стандартния OBD2(ISO9141-2) протокол за комуникация, произведени след 1996-та година) /в процес на разработка/

Това ли е версията на компютъра на 156? Мерси много за линка.

Comment

Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
                  Е това е много яко С удоволстие бих си взел такова, въпреки малко високата цена.
                  Само екранчето малко малко ми се вижда...
                  156 TS
                  ex. Spider TS

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                    Съмнявам се да може, това трябва да е опция към ЕКУ-то т.е. ЕКУ дава тази информация.
                    То всяко ECU я дава индиректно тази информация (нали като ти закачат екзаминер на колата могат да мерят времето на отваряне на дюзите, ламбда фактора, количеството въздух и т.н ). Просто е необходимо да се закачи един микроконтролер, който да си прочете необходимата информация и да пресмята в даден момент колко бензин влиза в цилиндрите. Ето тук http://ecomodder.com/forum/opengauge...-computer.html даже има цял проект за целта
                    Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 17:05.
                    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
                      Е това е много яко С удоволстие бих си взел такова, въпреки малко високата цена.
                      Само екранчето малко малко ми се вижда...
                      Да.Екранчето е като на елка ама целта е да върши работа все пак.

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                        То всяко ECU я дава индиректно тази информация (нали като ти закачат екзаминер на колата могат да мерят времето на отваряне на дюзите, ламбда фактора, количеството въздух и т.н ). Просто е необходимо да се закачи един микроконтролер, който да си прочете необходимата информация и да пресмята в даден момент колко бензин влиза в цилиндрите. Ето тук http://ecomodder.com/forum/opengauge...-computer.html даже има цял проект за целта
                        Принципно невъзможни неща няма.Но съм сигурен че това може да бъде направено само от група руски учени.При това трябва да са много гламави за да направят нещо достатъчно сложно само за да можеш да се кефиш на дисплейче с излишна информация.За да съм изчерпателен трябва да пиша много, за това се отказвам.
                        sigpic
                        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Working...
                        X